Gemeente : Overleg + Brief

28 maart 2023

Afgelopen dinsdag 24 maart heeft de VIHIJ, vertegenwoordigd door Sander de Wit en Rob Schotema een video-bijeenkomst gehad met de wethouder Economische Zaken, Kees Geldof. 

Daarbij waren ook BIJ, ZZPijl, Winkelcentrum De Clinckhoef, Winkelcentrum Achterveld en KHN aanwezig. Het overleg was op verzoek van de gemeente om te peilen hoe het bedrijfsleven van IJsselstein omgaat met het Corona probleem binnen hun onderneming. Het mag geen verrassing zijn de opgelegde maatregelen grote problemen veroorzaakt onder de bedrijven in IJsselstein.

Het kernteam van de gemeente komt wekelijks bijeen om de maatregelen te vertalen naar gemeentelijk niveau, daar waar mogelijk. 

In de Ondernemersbrief op onze website wordt hier dieper op ingegaan en worden verschillende links en tips besproken. In de vergadering is ook het verzoek gedaan aan de gemeente om bedrijven meer speelruimte te geven om anders te gaan ondernemen. Dus om de creativiteit van de ondernemers niet meteen in de kiem te smoren. Als voorbeeld werd  Marcus genoemd die nu ook wijn verkoopt.

Ondernemersbrief Corona

De gemeente staat open voor overleg met het bedrijfsleven. Evert van Tellingen, Beleidsadviseur Economisch Zaken en Mithra van der Plaats, Bedrijfscontactfunctionaris zijn beschikbaar voor het IJsselsteinse bedrijfsleven. Vragen kunnen via de mail worden gesteld.

Daarnaast zullen wij de leden van de VIHIJ daar waar mogelijk ondersteunen in het overleg met de gemeente.

 

etdmfxsaa7bbw-1.jpg