Masterclass cybercriminaliteit - Maandag 13 November

02 december 2023

Houd cybercriminelen buiten de deur!

Eén op de vijf ondernemers in Nederland is slachtoffer van cybercrime. Cybercriminelen zijn uit op geld of belangrijke informatie van jouw bedrijf. In sommige gevallen wordt zelfs je complete bedrijfsvoering platgelegd en kun je pas na het betalen van een grote borgsom je werkzaamheden hervatten.

De VIHIJ heeft op dit moment 110 leden. Dat houdt in dat 22 VIHIJ leden de kans lopen slachtoffer te worden van cyber criminaliteit of al het slachtoffer zijn………….

In samenwerking met ons VIHIJ lid Tozetta en het Platform Veilig Ondernemen (PVO) willen wij u graag informeren over de gevaren die u als ondernemer loopt om slachtoffer te worden van cyber criminaliteit.
Voorheen waren vooral grote organisaties het doelwit van cybercrime. Tegenwoordig richten cybercriminelen hun aandacht steeds meer op het mkb. Uit onderzoek blijkt dat het mkb nog een flinke inhaalslag moet maken als het gaat om ‘digitale weerbaarheid’. Criminelen weten dat ook en maken er dankbaar gebruik van.
Vaak denkt de ondernemer “wat moeten ze met mijn gegevens?” maar als je weet dat alles wat op het internet is aangesloten kan worden gehackt zoals je laptop, mobiel, koelkast, Facebook, TikTok van je kinderen en ga zo maar door. Weet je dat dit kan leiden tot desastreuse gevolgen.

Je denkt dat je IT-Leverancier alles wel regelt en afgedekt heeft, maar is dat wel zo?
Zijn er goede afspraken gemaakt voor het geval dat….. Het kan ons allemaal overkomen.

Op 13 november krijg je handvaten om na te gaan of je veilig bent voor cybercriminelen.
Je kan veel zelf doen om cybercriminelen buiten de deur te houden. Tozetta en PVO zullen je hier alles over vertellen tijdens de masterclass.

Spreker Pedro Bogerd van PVO neemt je mee in de wereld van cybercriminaliteit. In zijn presentatie licht hij de meest voorkomende vormen van cybercriminaliteit toe zoals Gijzelsoftware en Phishing en geeft hij praktische tips om je onderneming weerbaar te maken. Als voorbeeld zal Pedro ook een aantal slachtofferverhalen uit de praktijk toelichten.

Daarna zal Tozetta een “live” demonstratie geven over hoe cybercriminelen je bedrijf kunnen binnen komen. Je zult versteld staan hoe men dat doet en wat de gevolgen kunnen zijn.

PROGRAMMA:

19.00– 19.30   inloop

Om 19.30 starten we met de introductie en presentatie van Platform Veilig Ondernemen
Daarna zal Tozetta inzicht geven hoe “makkelijk” je slachtoffer kan worden van cybercriminelen.
We sluiten af met de gelegenheid om vragen te stellen onder het genot van een hapje en een drankje.

GRAAG TOT ZIENS OP MAANDAG 13 NOVEMBER OP DE PANOVEN 13 in IJSSELSTEIN.

MELD JE AAN VIA DE LINK.

Wij kijken uit naar jullie komst. Inschrijven kan via DEZE LINK

 

cyber2-1.jpg