Haringparty Lopikerwaard

Haringparty Lopikerwaard

22 juni 2017

Haringparty bij Kiremko

In 2017 vindt alweer de zevende Haringparty editie plaats die georganiseerd wordt door de Stichting Haringparty Lopikerwaard! Elk jaar weer komen uit alle uithoeken van de Lopikerwaard ondernemers samen om een harinkje te happen. Zoals u inmiddels gewend bent, zijn wij ook dit jaar betrokken bij de Haringparty. In 2017 zal Kiremko BV - bij winnaar van de Gouden Parel, Paul Oosterlaken - in Montfoort op vrijdag 23 juni als gastbedrijf haar deuren openen voor de regionale ondernemers.

De Haringparty Lopikerwaard heeft in 2017 als maatschappelijke doeleinde: Streekfonds De Lopikerwaarden.

Het jaarlijkse netwerkevent medio juni wordt ieder jaar georganiseerd door een stichting. Een aantal regionale ondernemers vormen het bestuur en middels dit event ondersteunen de regionale ondernemers ieder jaar tevens een maatschappelijk doeleinde.

Voorzitter Berry van den IJssel: 'We zijn hartstikke content met De Lopikerwaarden als doeleinde. Een prachtig regionaal initiatief die ervoor zorgt dat onze leefomgeving zich blijft ontwikkelen en blijft onderhouden. Zodoende kunnen we ons iedere dag met een trots gevoel door onze poldergrenzen bewegen.'

De opbrengst komt dit jaar op twee manieren tot stand. Allereerst zal de jaarlijkse veiling georganiseerd worden, en wel in een kortere en krachtigere vorm. Daarnaast kan men dit jaar bij binnenkomst een donatie doen op vrijwillige basis. Ter plekke zullen 'gekleurde haringen' liggen met opeenvolgend de bedragen 25, 50 en 100 euro. Tevens zal een 'blanco haring' liggen waar naar eigen inzicht een bijdrage geleverd kan worden. Zodoende kan iedereen een kleine of grote bijdrage doen. De haringen worden in het net gehangen bij de ingang en aan het eind van de avond zal worden gepresenteerd hoeveel haringen er dit jaar zijn gevangen!

Voorzitter Berry van den IJssel: "De veiling is evenals het visnet een spraakmakende manier om op laagdrempelige wijze een leuk bedrag op te halen. Als bestuur hopen we dat men beseft dat het evenement kosteloos wordt georganiseerd. Het gehele culinaire aanbod is verzorgd, het entertainment dat geboden wordt idem dito en dus ook de kans mede-ondernemers te ontmoeten. Als bestuur hopen wij dat iedere aanwezige ondernemer tenminste één keertje zijn veilingbordje omhoog zou willen doen of een donatie bij binnenkomst."

Bestuurslid Gert Kraan: "Het gaat ons niet om de hoogte van het bedrag maar dat het goede doel breed gedragen wordt. Als er 300 ondernemers komen deze avond en iedereen doneert eenmaal 25 euro, dan hebben we toch een prachtig bedrag?"

Hapt u als lid van de VIHIJ een harinkje mee? Aanmelden kan binnenkort rechtstreeks bij de Stichting Haringparty Lopikerwaard. Meer informatie volgt binnenkort.

Ja, ik meld mij aan voor Haringparty Lopikerwaard:

Aangemelde bedrijven:

Meer info volgt. Aanmelden via de VIHIJ is niet mogelijk.